Muziekschool Waterland

Een docent van de Muziekschool Waterland geeft de muzieklessen op school. Op dinsdag krijgen de leerlingen van groep 5 instrumentale muzieklessen van verschillende docenten van de muziekschool Waterland. Er kan gekozen worden uit verschillende instrumenten. Tijdens de eerste les maken ze kennis met de verschillende instrumenten, waar zij vervolgens een keuze uit maken.
Een aantal keer per jaar is er een uitvoering voor de ouders en andere belangstellenden.
De instrumenten worden door de leerlingen mee naar huis genomen om ook thuis te kunnen oefenen.
Alle muzieklessen zijn gratis; zij worden gesubsidieerd door de gemeente Waterland.

Ouders aan het woord

"Er is veel klasoverstijgende samenwerking met uitdagende en originele thema's."

"Kinderen worden erg betrokken bij hun eigen leerdoelen en voortgang. De school neemt het serieus als kinderen een probleem met een vak hebben en de lieve juffen bieden dan goede ondersteuning."