DRAMALESSEN

DRAMALESSEN

In de maanden mei en juni krijgen de groepen 3, 6 en 8 dramalessen van de stichting Potitco.

Het thema van de lessen is "Zwerfafval over de hele wereld".

De kinderen gaan het hebben over een nieuwe aanpak met afval. Ze gaan er over nadenken door middel van het maken van gedichten of een rap.

Er wordt afval verzameld om daarvan kostuums te maken, die tijdens een presentatie via een Tras-parade aan elkaar geshowd wordt.

De voorstelling is op 16 juni op het toneel in de zaal van de school.

WORKSHOP Ambachtsfilm maken

Komende weken gaat Joost Schrickx, een bekend filmmaker, met 9 kinderen van de Fuut drie filmpjes maken over verschillende ambachten in Monnickendam.

Cameratechnieken, interviewoefeningen, het maken van een filmplan, opname en montagetechniek komen aan bod.

Er is gekozen voor de volgende ambachten : Visroken, Klompen maken en Brood bakken. De kinderen gaan hiervoor filmen bij : Rokerij de Boer, Klompenmakerij in de Irenehoeve en Bakkerij Gutter.

De filmpjes komen op youtube te staan en zullen vertoond worden in een bioscoop.

SPORTDAGEN

SPORTDAGEN

Van 19 tot en met 21 juni zijn er voor de groepen 3 t/m 8 sportdagen op de sportvelden in Monnickendam.

Op maandag zijn de groepen 7 en 8 aan de beurt, op dinsdag de groepen 5 en 6 en op woensdag de groepen 3 en 4.

Allerlei spel- en atletiekonderdelen komen aan bod.

De sportdagen worden samen met de andere basisscholen in Monnickendam en Marken georganiseerd. Sportservice Zaanstreek ondersteunt ons daarbij.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de sportvelden.

03 maart 2017

Opvang vanaf 7.30 uur

Vanaf 27 februari kunnen de kinderen vanaf 7.30 uur op maandag, dinsdag en donderdag op school terecht voor de opvang.

Kinderen die hier gebruik van willen maken moeten hiervoor wel opgegeven worden.

De kosten bedragen € 2,50 per ochtend/per kind.